سیستم میخکوبی یا نیلینگ دیوار چه کاربردهایی دارد؟
کاربردهای دیوار پایدارسازی شده به روش میخکوبی یا نیلینگ(nailing)
سیستم میخکوبی (یا نیلینگ) دیواره، برای گودبرداریهای قائم یا نزدیک به قائم بسیار مناسب میباشد. از این سیستم میتوان در گودبرداری بزرگراهها، ترانشه برداری انتهای شیروانیها جهت ساخت پایه پلها و تعریض زیرگذرها، برای تعمیرات، پایدارسازی، ترمیم سازههای حائل موجود و ورودی تونلها استفاده کرد. تجربیات گذشته ثابت کرده که دیوارهای پایدارسازی شده به روش میخکوبی (یا نیلینگ) در کاربردهای موقت یا دائمی زیر بسیار مناسب میباشند:
* ترانشه برداری جادهها
*تعریض جاده زیر پل
*تعمیر و نوسازی سازههای حائل موجود
*حفاریهای دائم یا موقت در یک محیط شهری
- سازههای حایل در گودبرداری و خاکبرداری
دیوارهای پایدار سازی شده به روش میخکوبی (یا نیلینگ) را میتوان بعنوان یک سازه نگهبان در گودبرداری دائم یا موقت، قائم یا نزدیک به قائم در نظر گرفت. این، سیستم پایداری زمین را بهبود میبخشد در حالیکه سایر سازههای نگهبان (مثلاً، دیوارهای مهارکوبی یا انکراژ) معمولاً در شرایط زمینی مناسب استفاده میشوند. گستره نسبتاً وسیع انواع سیستمهای روکش امکان برآورده ساختن الزامات زیباشناختی را فراهم میکند. در این کاربریها، سیستم میخکوبی (یا نیلینگ) بیشتر جلب توجه میکند، چرا که حجم حفاری را کاهش داده، و محدودیتهای کمتری دارد و بنابراین تاثیرات محیطی را به حداقل میرساند. دیوارهای پایدارسازی شده به روش میخکوبی (یا نیلینگ) برای پروژههای تعریض دشوار و رو به بالایی که بایستی در شرایط دسترسی سخت یا در عوارض زمینی پر شیب ساخته شوند بسیار مناسب هستند. شکل1 مثالهایی از کاربرد دیوار پایدارسازی شده به روش میخکوبی (یا نیلینگ) را در خاکبرداری موقت و دائمی نشان میدهد.
- سازههای نگهبان زیر پایههای پل موجود
در تعریض زیرگذرها بواسطه حذف انتهای شیروانی در پایه پل (شکل 2)، دیوار پایدارسازی شده به روش میخکوبی (یا نیلینگ) در قیاس با سیستم مهارکوبی زمین برتری دارند. هزینههای اجرایی دیوار پایدارسازی شده به روش میخکوبی (یا نیلینگ) خاک نسبت به مهارکوبی یا انکراژ تفاوت چندانی ندارد، اما برای اجرای پایدارسازی گود به روش میخکوبی (یا نیلینگ) دیوار نیاز به توقف ترافیک عبوری از روی پل نمیباشد. اگر از دیوار پایدارسازی شده مهارکوبی یا انکراژ استفاده شود، به خاطر فضای بالاسری محدود زیر پل، قبل از حفاری انتهای شیب پایه پل بایستی تیرهای نگهبان در طول عرشه پل اجرا شوند. این عملیات منتج به توقف ترافیک عبوری و افزایش هزینههای اضافی مرتبط با بستن مسیر و تهیه و تدارک تیرهای فولادی بزرگ میشود. بالعکس، میلگردهای فولادی تقویتی برای میخکوبی (یا نیلینگ) به آسانی در دسترس میباشند. چونکه اولین تراز میخ (یا مسلحکننده نیلینگ) ها معمولاً در 1 تا 2 متری از بالای شیروانی قرار میگیرند و چون شیب میخ (یا مسلحکننده نیلینگ) ها رو به پایین میباشد (یکی از معایب سیستم میخکوبی (یا نیلینگ) در خاکبرداری انتهای شیروانی)، ممکن است که شاه تیرهای پل با میخ (یا مسلحکننده نیلینگ) ها، تداخل پیدا کنند. این مشکل معمولاً با اجرای میخ (یا مسلحکننده نیلینگ) های افقی درون فضای آزاد بین شاه تیرهای پل قابل اجتناب است.
- ترمیم و نوسازی سازههای حائل موجود
سیستم میخکوبی (یا نیلینگ) را میتوان برای پایدارسازی و یا مقاومسازی سازه های نگهبان موجود که در خطر گسیختگی میباشند، استفاده نمود. میخ (یا مسلحکننده نیلینگ) ها مستقیماً از بین سازههای نگهبان اجرا میشوند. در این کاربرد که کمی از فلسفه اصلی سیستم میخکوبی (یا نیلینگ) فاصله گرفته، تغییرشکلهای لازم زمین برای بسیج مقاومت سیستم تقویتی از حذف تکیهگاه جانبی در طی حفاری نشات نمیگیرد، بلکه از جابجاییهای مداوم و پیشرونده سازه در حال گسیختگی، نشات میگیرد. کاربردهای مربوطه شامل موارد زیر میباشد:
- دیوارهای حائل بنایی یا بتنی مسلح که به خاطر (اغلب) ضعف خاکریز، یا عملکرد ضعیف فونداسیون، تغییر شکلهای اضافی یا زوال سازهای نشان میدهند.
- سیستم “پایدارسازی مکانیکی زمین یا دیوارهای crib که به خاطر خوردگی سیستم تسلیح یا خاکریزهای با کیفیت پایین رو بزوال گذاشته اند.
شکل1. سیستم میخکوبی (یا نیلینگ) برای تسلیح شیروانیهای خاکبرداری شده
الف)موقت و ب)دائمی- تعریض جاده به خاطر ترافیک بالا
شکل 2. تعریض جاده زیر پل موجود